Test: Elektrisk Mini Countryman

Den helelektriska Mini Countryman med 204 eller 313 hk Àr ett nytt alternativ till systermodellen BMW iX1 och Mercedes EQA, men den har ett betydligt lÀgre startpris.

TEXT Morten Bek FOTO PR

Mini har varit elektrisk sedan 2019 med Mini Cooper SE, som har charmat mĂ„nga med sin runda, unika design, pigga köregenskaper och stadsvĂ€nliga storlek. Men en större spridning har varit omöjlig för en liten trĂ„ng elbil med en WLTP-rĂ€ckvidd pĂ„ 234 kilometer. Försök att sĂ€tta tvĂ„ barn i baksĂ€tet och Ă„k pĂ„ semester. Lycka till – det blir en tuff omgĂ„ng.

NÀsta kapitel i elektrifieringen av Mini Àr inte bara den nya Mini Cooper E/SE, som Àntligen har anvÀndbar rÀckvidd (men fortfarande med alldeles för lite utrymme för mer Àn tvÄ), utan ocksÄ den familjevÀnliga Countryman som elbil.

Mini countryman back

Den nya Countryman har blivit en stor bil jĂ€mfört med den gamla. En mycket stor Mini, som med sina 443 cm i lĂ€ngd har vuxit cirka 14 cm, sĂ„ den Ă€r bara nĂ„got kortare Ă€n systermodellen BMW iX1, som den delar teknologi med – och Mercedes EQA Ă€r bara nĂ„gra centimeter lĂ€ngre.

SÄ det finns plats för familj, vÀnner, bagage och hund i elektriska Mini Countryman, som finns antingen som Countryman E med framhjulsdrift och 204 hk eller som Countryman SE ALL4 med fyrhjulsdrift, tvÄ elmotorer och 313 hk.

inside mini countryman

RĂ€ckvidd upp till 462 kilometer

204 eller 313 hÀstkrafter. Framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Hela fyra utrustningsvarianter. Det enda man INTE behöver vÀlja Àr batteristorleken. Countryman E och den starkare Countryman SE ALL4 delar batteriteknologi, och batteriet har en bruttostorlek pÄ 66,5 kWh och en anvÀndbar storlek pÄ 64,6 kWh.

RÀckvidden Àr i bÀsta fall 462 kilometer, som man fÄr i Countryman E Essential med standardhjul och -utrustning för 479 000 kronor kronor. Det fÄr nog ingen att applÄdera, men det Àr helt i nivÄ med BMW iX1 eDrive20 med samma drivlina, och Volvo EX30 Extended Range finns ocksÄ i samma omrÄde med en rÀckvidd pÄ 475 kilometer.

inside mini countryman

Inbyggnad av en extra elmotor vid bakhjulen, som ger 109 hk, gör Countryman tyngre och mindre effektiv, och dÀrför sjunker rÀckvidden: i bÀsta fall lovar Mini maximalt 432 WLTP-kilometer. Den elektriska Countryman har Àrvt DC-laddhastigheten (snabbladdare) pÄ maximalt 130 kW. Inte heller hÀr hör vi nÄgon jubla, men dÄ batteriet Àr relativt litet, och laddkurvan kan visa sig vara stabil, behöver det inte vara en katastrof.

Fritt val pÄ alla utrustningsnivÄer

Mini bygger den elektriska Countryman, som BMW bygger sin elektriska iX1 – och som Mercedes bygger sin elektriska EQA. UtrustningsnivĂ„n följer inte motoreffekten. Eller tvĂ€rtom, om man bĂ€ttre kan se det pĂ„ det sĂ€ttet. De fyra utrustningsvarianterna Essential, Classic, Favoured och John Cooper Works kan vĂ€ljas med antingen 204 eller 313 hk. Du kan alltsĂ„ sĂ€tta ihop en vĂ€ldigt dyr Countryman E med 204 hk med John Cooper Works-utrustning, sĂ„ den kostar nĂ€rmare 600 000 kronor. Du kan ocksĂ„ köpa en enklare Countryman SE ALL4 med 313 hk och Essential-utrustning för cirka 549 000 kr. SprĂ„nget mellan utrustningsnivĂ„erna varierar frĂ„n steg till steg.

Basversionerna med Essential-utrustning har 17 tums aluminiumfÀlgar (70 procent Ätervunnet aluminium), takreling, LED-strÄlkastare, automatisk klimatanlÀggning med tvÄ zoner, infotainmentsystem med OLED-skÀrm med en diameter pÄ 24 cm, backkamera, p-assistent, adaptiv farthÄllare, elmanövrerad baklucka och regnsensor. UtrustningsnivÄerna över Essential lÀgger till bl.a. olika teman i kupén med Àndrade material och fÀrger (exempelvis tyg) och andra aluminiumfÀlgar.

Ja, den finns ocksÄ med bensinmotor

Med Countryman i den nya generationen Àr elbilen den viktigaste, men Mini producerar den ocksÄ med bensinmotor. HÀr kan man vÀlja Countryman C med 170 hk till priser frÄn 336 900 kronor bensinutgÄvan sv John Cooper Works ALL4 med 300 hk, som kostar frÄn 535 900 kronor.

Pris: MINI Countryman E kostar frÄn 479 900 kronor.