Nyheter i Jeep Compass 2024

Det är få nyheter i den uppdaterade Jeep Compass, men mer säkerhet, snabbare infotainmentsystem och nya utrustningslinjer ska hålla Compass fräsch och modern.

På senare tid har Jeep legat helt stilla på Compass-fronten, men Jeep lanserar nu en uppdatering av Compass till 2024. Det är i grunden samma Compass som Jeep har producerat sedan 2016 och givit en omfattande facelift 2020. Det verkar som att hoppet är att Compass kan komma tillbaka och säkra sig en del av de återstående PHEV-kunderna, även om åldern inte helt går att dölja.

Interior of Jeep Compass

Made in Italy

Vi uppfattar Jeep som en äkta amerikansk produkt, men både nya Avenger och Compass är gjorda i Europa. Compass rullar av ett löpande band i italienska Melfi, och det är också italienare som har författat pressmeddelandet med 2024-modellen. Det är mycket utfyllnad och många floskler, och vi måste hålla tungan rätt i mun för att hitta fram till de verkliga nyheterna.

Vi kan inte utläsa om Compass 4xe återigen kommer i två styrkor – med 190 och 240 hk – eller endast i en variant, men mellan raderna kan vi tyda att inget händer med drivlinan. En 1,3-liters turbomotor, el och ett förhållandevis litet batteri skapar plug-in hybriden, och fyrhjulsdrift är standard.

Front of a white Jeep Compass

Infotainmentsystemet är fem gånger snabbare

Jeep har satsat på att uppdatera de aktiva säkerhetssystemen (Compass har upp till 80, säger italienarna), så Compass är mer självsäker och “självkörande” än tidigare. Vi tolkar det som att exempelvis den adaptiva farthållaren och filhållningsassistenten fungerar bättre än tidigare, och att förarövervakning, utökad automatisk nödbroms och andra system nu är standard.

Det har gjorts en strömlinjeformning av modellprogrammet, som nu omfattar fyra utrustningsvarianter. Altitude är basmodellen, medan Summit och Overland prioriterar respektive design med 19 tums aluminiumfälgar (Summit) och off-road-look (Overland). Slutligen finns den terrängdugliga Trailhawk.

Ett nytt och snabbare infotainmentsystem, Uconnect 5, som arbetar fem gånger snabbare än det gamla, är en av de mest märkbara förbättringarna i Compass. Trådlös anslutning till Apple CarPlay/Android Auto och trådlös laddning av smartphones är standard.

Infotainment screen of Jeep Compass