LÄngtidstest: Xpeng G9 har full kontroll pÄ husvagnen

VÄrt lÄngtidstest med Xpeng G9 nÀrmar sig slutet, men den har en prövning kvar: kan den dra en husvagn pÄ 1 500 kg?

Den stora SUV:en frÄn det kinesiska mÀrket som har visat sig vara en Àkta lyxbil som klarar vintervÀder och allt som en hektisk vardag krÀver av en bil. Men vi har ett sista prov som G9 ska genomgÄ. Som en stor lyx-SUV, elektrisk eller inte, bör den kunna dra en husvagn. Den G9 AWD Performance som testas kan dra samma 1 500 kilo som de tvÄ övriga varianterna. Den har dock en fördel, och det Àr att den har fyrhjulsdrift vilket kan sÀkra extra stabilitet med en husvagn eller slÀp pÄkopplat. 1 500 kilo rÀcker till en liten eller mellanstor husvagn. Inte en stor vagn med tvÄ axlar, men för en husvagn som lÀtt kan rymma fyra eller sex sovplatser.

Xpeng G9 car with attached camping wagon

Plats för packning i husvagnen

För anvÀndning i husvagnstestet lÄnar jag en fabriksny husvagn frÄn specialisterna pÄ CampinggÄrden i Slagelse. En Adria Altea 472 PK med en tjÀnstevikt pÄ 1 065 kilo utan extrautrustning. Totalvikten Àr 1 500 kilo, sÄ den ungefÀr fem meter lÄnga husvagnen passar perfekt till G9.

I husvagnen frĂ„n den slovenska tillverkaren finns det sex sovplatser, och med en tjĂ€nstevikt runt 1 100 kilo finns det utrymme att fylla köksskĂ„pen och fortfarande ha plats för massor av packning, innan man nĂ„r grĂ€nsen pĂ„ 1 500 kilo. 1 500 kilo Ă€r, som jag redan nĂ€mnt, inte imponerande. En konkurrent som Voyah Free kan dra 2 000 kilo, och en dieselbil eller laddhybrid i samma klass kan dra upp till 3 500 kilo. Att Xpeng har valt 1 500 kilo som grĂ€ns Ă€r förmodligen för att, Ă„ ena sidan, se till att rĂ€ckvidden inte belastas för mycket pĂ„ resan med husvagn. Å andra sidan kan det vara en frĂ„ga om allt frĂ„n fjĂ€dring till kylning av batteriet som spelar in.

Hundra procent spÄrsÀker med luftfjÀdring

Det ska vara enkelt att koppla en husvagn eller ett slĂ€p till dragkroken pĂ„ en bil, men sĂ„ Ă€r det lĂ„ngt ifrĂ„n alltid. SĂ€ttet kroken och eluttaget Ă€r monterade pĂ„ en bil kan ofta ge intryck av att det har gjorts ett fel. Det kan vara mycket svĂ„rt att komma Ă„t eluttaget eller â€Ă¶gat” som Ă€r till den lagstadgade sĂ€kerhetsvajern som bromsar husvagnen om den skulle lossna frĂ„n kroken. G9 har en lĂ€ttillgĂ€nglig och vĂ€lkonstruerad dragkrok. HĂ€r Ă€r det möjligt att sĂ€tta vagnen över kulan, sĂ€tta fast vajern och montera eluttaget utan att behöva ligga pĂ„ marken.

Med fyrhjulsdriften och elmotorerna pÄ totalt 551 hk Àr jag inte det minsta tveksam om att G9 med lÀtthet kan dra en husvagn. Det Àr sÀllan ett problem att göra det med en elbil, men köregenskaperna kan överraska. I G9 Àr det endast glada överraskningar.

Xpeng G9

Jag kan kÀnna att den stora elektiriska SUV:ens lyxlÀggning inte Àr pÄ lÄtsas. LuftfjÀdringen med adaptiv styrning, som kan verka lite mjuk utan husvagn, ger pÄ alla sÀtt stabilitet i ekipaget. Det finns inga ororskÀnslor som annars lÀtt kan uppstÄ nÀr man har en husbil bakom bilen.

I infotainmentsystemet kan man vĂ€lja slĂ€pvagnslĂ€ge. En av sakerna som hĂ€nder nĂ€r man vĂ€ljer funktionen Ă€r att regenereringen av bromsenergi – dĂ€r G9 bromsar ned kraftigt utan att man anvĂ€nder bromspedalen – Ă€r mindre. En annan del av funktionen Ă€r att fjĂ€dringen ”lĂ„ses” i en förutbestĂ€md dĂ€mpningsinstĂ€llning, som passar för att köra med tung last pĂ„ dragkroken.

Hitta platser för laddning med husvagnen

Det finns tvÄ problem man stÄr inför som campare nÀr man ska pÄ lÄnga strÀckor i en elbil. Det ena Àr rÀckvidden, det andra Àr laddningen. Man bör vÀlja elbilen med lÀngst möjliga rÀckvidd och lÀgst möjliga förbrukning, för beroende pÄ vÀderförhÄllanden och marschfart tar det typiskt 30-50 procent mer ström att köra med husvagn. Det skulle dÀrför vara mest förnuftigt att vÀlja G9 med bakhjulsdrift och Long Range-batteri. Testbilen G9 Performance har en uppgiven rÀckvidd pÄ 520 kilometer, medan G9 RWD Long Range har 570 kilometer. Varje kilometer rÀknas.

Laddningen Àr som sagt ocksÄ viktig. En tur frÄn SydsjÀlland till VÀstjylland med mycket motorvÀgskörning kan orsaka problem med rÀckvidden. G9 löser det delvis med blixtsnabb laddning, dÀr mycket fÄ andra elbilar kan konkurrera. Det löser dock bara ena sidan av problemet, för nÀr man kör in för att ladda pÄ de flesta snabbladdningsstationer Àr de anpassade för bilar som INTE kör med nÄgot pÄ kroken. DÄ mÄste man koppla av husvagnen, ladda och koppla pÄ den igen. Om man Àr ovan vid att hantera det vita huset pÄ hjul kan det vara ett stort problem. Det kan dÀrför vara smart att kolla upp nÄgra snabbladdningsstationer med plats för hela ekipaget innan ni ger er ivÀg pÄ semester.