Fyrhjulsdrivna Jeep Avenger 4xe Àr pÄ vÀg

En riktig Jeep har fyrhjulsdrift. DÀrmed kan vi snart vÀlkomna lilla Avenger in i Jeep-familjen pÄ riktigt. Jeep lovar att bilen kommer den ta sig fram i all terrÀng ned hjÀlp av en bensinmotor och tvÄ elmotorer.

Den lilla Jeep Avenger ser tuff ut och liknar en riktig Jeep som kan ta sig över branta backar och leriga hĂ„l. Men utseendet bedrar. Avenger Ă€r en elbil med framhjulsdrift, och nĂ„gra fĂ„ körinstĂ€llningar för terrĂ€ngkörning kan sjĂ€lvklart inte rĂ€dda den. Avenger ser dock ut att rĂ€dda sig sjĂ€lv nu. I alla fall i med den helt nya 4xe-versionen som har avancerad fyrhjulsdrift. Det hade varit hĂ€ftigt om Avenger 4xe var en elbil, men under huven har den en bensinmotor. Den fĂ„r hjĂ€lp av tvĂ„ elmotorer – en vid framaxeln och en vid bakaxeln.

Jeep vill inte avslöja den sammanlagda effekten för hybridsystemet, sĂ„ du fĂ„r den uppdelad i bitar. Bensinmotorn, en 1,2-liters trecylindrig, ger 136 hk. Varje elmotor ger 29 hĂ€stkrafter. De tre siffrorna kan inte bara lĂ€ggas ihop, vilket annars skulle ge 194 hk, eftersom motorn vid bakaxeln till exempel endast Ă€r permanent aktiv upp till 30 km/h (50 procent av kraften fram, 50 procent bak) och i standby för bĂ€ttre grepp mellan 30-90 km/h. Över 90 km/h kör Avenger 4xe alltid med framhjulsdrift.

Jeep Avenger in the mountains

Mer markfrigÄng och alltid redo för terrÀng

Trots att fyrhjulsdriften i Avenger 4xe Ă€r beroende av en elmotor som krĂ€ver ström, sĂ„ tar Avenger aldrig slut pĂ„ ström till den bakre elmotorn. Oavsett hur krĂ€vande terrĂ€ngen Ă€r kommer fyrhjulsdriften alltid att vara tillgĂ€nglig – nĂ„got som Jeep lĂ€gger stor vikt vid. Det möjliggörs endast genom att bensinmotorn genererar ström till elmotorn, men Jeep lovar att Avenger 4xe endast slĂ€pper ut minimalt mer CO2 Ă€n den hybridversion som redan finns. Tack vare elmotorn vid framaxeln kan Avenger 4xe köra enbart pĂ„ el, men förmodligen endast över korta avstĂ„nd.

Till terrÀngdugligheten hör andra saker som Àr unika för Avenger 4xe. Den har 10 mm mer markfrigÄng Àn de övriga versionerna, och stötfÄngarna har Àndrats sÄ att den kan köra upp och ner för brantare backar. Den kan utsÀttas för vatten med ett djup pÄ upp till 40 cm, och den Àr som den enda Avenger utrustad med en multilink-bakaxel, vilket gör att de enskilda hjulen kan röra sig mer fritt. Den nya bakaxeln ska ocksÄ öka fjÀdringskomforten.

Interior of Jeep Avenger

Jeep har sjÀlvklart utrustat Avenger 4xe med en rad körprogram. Auto Àr för körning pÄ vÀg, dÀr fyrhjulsdriften endast aktiveras (alltid aktiverad upp till 30 km/h) nÀr extra grepp behövs, Snow för snöiga dagar, dÀr fyrhjulsdriften mÄste reagera, Sand&Mud med specifika instÀllningar för vÀxling och antispinn-system, och slutligen Sport, som drar ut sÄ mycket kraft som möjligt ur hela hybridsystemet.

BestÀllning av nya Jeep Avenger 4xe öppnas upp före slutet av Är 2024.